Excursie dag 3/4 Breda

10 oktober 2012 - Lienden, Nederland

En we zijn al weer over de helft van de excursieweek, vandaag stond Breda op het programma. Nou kom ik tegenwoordig natuurlijk veel in Breda omdat ik er studeer maar eigenlijk ken ik de stad nog niet zo goed. Helaas moest ik vandaag wel weer vroeg opstaan aangezien we al om 8.50 op het gemeentehuis moesten zijn. Omdat de trein al om 8.05 aankomt en ik niet te laat wilde komen was ik dus veel te vroeg op het gemeentehuis. Gelukkig was ik niet alleen en langzaam kwamen er steeds meer mensen aan.

In het gemeentehuis kregen we een presentatie over de stad Breda van dhr. Thoolen die werkzaam is bij de gemeente. In het begin vond ik de presentatie niet zo heel erg interessant mede omdat hij van het ene naar het andere en weer terug ging en ik Breda nog niet zo goed ken waardoor het lastig te volgen was. Het einde van de presentatie ging over de toekomst en dit vond ik zeer interessant en toen kon ik het ook goed volgen. Na de presentatie hebben we een rondje gelopen door de stad waarbij hij op enkele plekken wat uitleg gaf. We zijn onder andere over het Chasse terrein gelopen wat een redelijk nieuwe wijk is. Daarna zijn we om het centrum heen gelopen richting het overdekte winkelcentrum waarvan ik nog niet eens wist dat het er was. Uiteindelijk zijn we via de haven naar het Valkenbergpark gelopen en eindigde de wandeling in een hofje naast het park.

S ’middags moesten we verzamelen in een van de lokalen op het NHTV terrein. Hier zouden we een presentatie krijgen over het begrip stadslandbouw. Het principe van stadslandbouw is dat je braak liggende stukken in de steden toch rendabel probeert te maken doormiddel van landbouw. Ik vond de presentatie best interessant maar ik denk niet dat ik me er voorlopig verder in verdiep, daarvoor vind ik het concept niet interessant en goed genoeg. Na de presentatie hebben we nog een quizje gedaan en een spelletje gedaan met de groep waarbij je wel of niet moest overlopen. Hieruit bleek dat ik als enige op een boerderij woon, pech voor de andere tenminste dat is mijn mening J.

Omdat ik Breda nog niet zo goed kende vond ik vandaag wel een interessante dag. Ik ben meer te weten gekomen over de mooie en mindere plekken van de stad en daar ben ik blij om. De presentatie over stadslandbouw vond ik wat minder, de presentatie was goed maar het concept trekt me niet zo. Mijn mening is dat de landbouw gewoon in de dorpen hoort. Tot zover Breda en op naar de laatste dag waar we onze hoofdstad,  Amsterdam gaan bezoeken.